Oonan syntymäpäivät oli ja meni. Vieraita oli vain seitsemän, mikä on siis poikkeuksellisen vähän. Voin rehellisesti tunnustaa että minua laiskotti. En jaksanut kutsua kaikkia jotka olisi voinut kutsua. Menoa ja meteliä tuntui kuitenkin tuollakin porukalla irtoavan. Nyt jälkikäteen kärsin sitten huonosta omastatunnosta, kun en kaikkia kutsunut. Iinan synttäreillä viime syksynä oli  parikymmentä lasta ja osa vanhempia. Silloin pöytään katettiin pahvilautaset ja mukit. Nyt säästettiin siis monta euroa kun tarjottiin kakut ja mehut lasisista. Näyttää kuitenkin käyvän niin että lasten kasvaessa syntymäpäivien luonne muuttuu. Siis vanhemmat ei tule mukaan ja lapsienkin joukko valikoituu. Tänä vuonna kutsutuissa oli vain omakyläsiä. Saapa nähdä miten käy ensivuonna. Onneksi siihen on kuitenkin vielä melkein vuosi aikaa.

    Viime yön jäljiltä on maa valkeana. Ei kuitenkaan puhettakaan pulkkakeleistä. Harkitsen makkaranpaistoa, karsinogeeneistä huolimatta. Eiköhän se olis aika tuikata joulukuusi tuleen. Lapsetkin innostuu uloslähdöstä kun niille ehdottaa tikkumakkarakekkereitä. Muuten niitä ei tahdo ulos tällaisilla ilmoilla saadakaan, ainakaan ilman kavereita. Ulkona ei kuulemma ole mitään tekemistä. Itsekin vasta viime vuosina havahduin huomaamaan että se lapsena syvästi inhoamani polttopuiden kantaminen ja pinoaminen on oikeastaan ihan mainiota hommaa. Vielä kun sais nuo meidänkin lapset sen huomaamaan.

     Pasilla on ensimmäinen työviikko takana lomailun jälkeen. Kun kehui että työt maittaa, ehdotin ylitöihin jäämistä. Lupasi sentään harkita. Mulla tämä kotona olo on tätä samojen asioiden toistoa. Lähinnä siis siivoamista ja ruuanlaittoa, kuten varmasti lähes kaikilla kotiäideillä. Painin itseni kanssa lähes päivittäin. Olen ollut kohta kolme vuotta kotona lasten kanssa. Alkaa olla kuppi siis jo aika täynnä. Kummasti alkaa kaivata uusia haasteita, vaikka ei tämä kotona oleminen mitään pakkopullaa olekaan. Kaiketi kaikista eniten pelkään jämähtäväni tänne neljän seinän sisälle. Mitäs sitten jos en enää vuosien jälkeen osaakaan lähteä täältä?