Katselen tässä aamun sääkarttoja ja myhäilen tyytyväisenä, näyttää olevan aika mainot kesäkelit luvassa tällekin päivälle. Valitettavasti joudun pilaamaan päiväni jo aamusta menemällä töihin. Oosa-neiti viettää tänään viimeistä hoitopäiväänsä ennen kesälomaa. Oli jo ehtinyt tarhassa kehumaan, että ei tule syksylläkään hoitoon. En tiedä minne oli sitten suunnitelut menevänsä, kun ei se koulukaan vielä ensi syksynä neidin kohdalla ala. Huomenna neidit menee tuohon tien toiselle puolelle leikkimään, siellä kun sattuu olemaan samanikäiset leikkikaverit kaikille.

  Iina ja Aada olivat tässä samaisessa naapurissa yökyläilemässä toissayön. Eilen sitten silmät kirkkaina kertoivat todistaneensa sonnivasikan syntymistä. Se oli kuulemma isäntäväen avulla kiskottu ulos sieltä!! Nyt kehuivat olevansa sen kummitätejä. Navetassa kuulemma vähän haisee, mutta ei pahasti. Ja kädetkin voi kuulemma haista lehmältä... Mä sitten kerroin että äidilläpä on kengät jotka haisee ihan lehmältä ja se haju johtuu siitä että ne on lehmännahkakengät... Kumma kyllä en saanut suosionosoituksia vaan tytöt totesivat sen oleva ällöä.

  Juu, ja meidän vanhin tyttö, se joka tykkää hevosista niin kovin, että ei ole tullut koulujen loputtua vielä kertaakaan kotiin, se ei syö meetvurstia, ellei ensin näe valmistusaineluetteloa. Sillä kaveria ei syödä. Ja näistä elämänviisauksista saan kiittää niin kultaista pikkusiskoani, joka on tämän esikoiselleni opettanut!