Sain toissaviikolla jonkinlaisen diagnoosin tästä patti-jutusta. Siis kyhmyryysu se kuulemma on, paranee itsestään 2-8viikossa ja nivelkivut kuuluu myös tähän. Varsinainen tauti se ei ole, vaan seuraus jostakin esim. hormonaalisista häiriöistä, jostakin tulehduksesta, tietyt sairaudet lisäävät sen riskiä ym vastaavaa. Syytä ei oikeastaan ainakaan vielä ole löytynyt, ehkä joku tulehdus, joka on voinut olla jo ennen joulua, mutta eihän kukaan sinne asti muista kaikkia kurkkukipujaan! Keuhkokuvista en ole vielä lausuntoa saanut, mutta puhtaat ne toivottavasti on. Positiivista on se, että patteja ei ole tullut viikkoon yhtään lisää ja ne ensimmäiset on jo kivuttomia, tosin ei mitenkään kauniita. Sääret on sen näköiset kun olis pesäpallomailasta saanut, eli  mustelmaa toisen vieressä. Nilkat ei ole enää turvoksissa, lähes kaikki kengät menee jalkaan, ja nivelkivutkin on lähinnä kyynärpäissä ja ranteissa. Toivon totisesti, että patteja ei enää käsiin ilmesty, sekin on kuulemma mahdollista. Jalkojen kylmettäminen lisää riskiä näihin ihon alaisten  tulehduspesäkkeiden syntyyn, ja 20-45 vuotiaat naiset ovat riskityhmänä(1/4 sairastuneista oli miehiä). Että pitäkää naiset jalkanne lämpiminä!

   Isot tytöt meni tänään kouluun, pitävät koulun hiihtokilpailut kun pitää taas joku vapaapäivä tehdä sisään. Hämärästi muistelen että meille oli iltapäivästä tulossa muutama kaveri leikkimään, joten siivousurakka on taas edessa, että kehtaa ketään ovesta sisään päästää.

   Hiihtokelit on kuitenkin täällä parhaimmillaan, joten ehkä käyn ladullakin jossain välissä pitkästä aikaa.

   Pasi se sairastelee välilevyn pullistumaa, oli töissä ensin nostellut isoja ikkunoita, ja sitten illalla kaatui vielä pihalla niin ei se sitten muuta tarvinnutkaan. Nyt jo kuitenkin liikkuu kutakuinkin normaalisti, kumartuminen ei tahdo sujua kovin sulavasti, mutta osasi kuitenkin mopppia aamulla käyttää, kun Oosa kaatoi limpparia lattialle, että kehityskelpoinen yksilö kuitenkin.