Voi tätä koettelemusten päivää.. Aamulla olin ehkä huonoin äiti ikinä. Oona tuli aamulla reissuvihon kanssa ja pyysi vielä lukemaan että mitä uintipäivistä oli kirjoitettu. Viime tiistaina olivat olleet koulun kanssa uimassa ja mielestäni olivat taas tiistaina menossa. Luin sitä reissuvihkoa. mutta koskien itsenäisyyspäiväjuhlia ja käskin Oonan lähteä kouluun. Eikös jo kohta puhelin kilissyt ja lapsi sieltä koulusta soittaa itku kurkussa, että ovat ihan oikeasti tänään menossa uimaan... Päiväkoti ja koulu ovat lähekkäin, joten samalla kun nakkasin pikkutytöt hoitoon vein Oonalle uimavehkeet ja välipalaa. Onneksi oltiin ostettu jo sunnuntaina eväsvärkkiä kotiin uintipäivää ajatellen! Tästä lähtien lupaan yrittää kuunnella lapsia tarkemmin.

   Iltapäivällä oli Oonalla ja Iinalla hammaslääkäri. Iinan eka paikkauskerta ja vähän taisi jännittää molempia, äitiä ja tytärtä. Rauhallisesti tyttö siinä pötkötti ja antoi hammaslääkärin hoitaa hommansa. Hammaslääkärin jälkeen ajattelin hoitaa kauan aikomani asian alta pois ja marssin tyttöjen kanssa pankkiin. Avattiin pienemmille tilit ja laitettiin vähän pesämunaa jokaiselle. Pankkikin lahjoitti kaikkien tileille 4e, joten aika kannattava reissu, vaikka hermot meinasi välillä mennäkin. Nämä meidän neidit kun tuntuvat saavan sirkusesityksen aikaan ihan missä vain.

   Pankissa vierähtikin melkein tunti ja sitten kipaisin hakemassa loput lapset päivähoidosta. Tietysti kirjanpitäjä oli jo ehtinyt lähteä toimistoltaan, joten jäi viimekuun tuntilista huomiselle roikkumaan. Kotona kyhättiin ruokaa ja sitten pitikin jo kasailla kamppeita ja lähteä harrastuksen pariin esittelemään kosmetiikkajuttuja kylän naisille. Nyt yritän henkisesti valmistautua omaan hammaslääkäriini huomenaamulla. Oikeasti en kai pelkää hammaslääkäriä, mutta en kyllä nautikaan siitä touhusta yhtään. Kaikenlisäksi oon melkein varma että se vetää multa viisaudenhampaan pois, kun se on lohkaissut edeltävästä hampaasta jo palan. Ja se se ei ole lystiä yhtään!!

   Mummeli ja Vaari ovat ehkä ja kaiketi tulossa tänne suuntaan jokusen päivän päästä. Tyttäret odottavat innolla. Lupasivat jopa siivota. Ja kuulemma pedata heille sängyn, paitsi että eivät kuulemma osaa vaihtaa lakanoita. Että jonkun sekin on kai sitten tehtävä. Vapaaehtoisia???