Syksy toi tullessaan työruuhkan. Sen lisäksi ohjelmassa on ollut kaikenlaista ylimääräistä kokoustelua, tupper-kutsuja ja lasten syntymäpäiviä, omien ja vieraiden. Parisen viikkoa on pidellyt aika kiirettä, niin että kaipaisi jo vähän vaihtelua. Onneksi tänne on tulossa piispantarkistus ja sen johdosta hautajaisiin jää pieni tauko just tuohon syysloman kupeeseen. Haaveissa on pikkuriikkinen visiitti etelä-suomeen, mutta en oikeastaan uskalla kovin sitä vielä ajatella, kun kiirettä tulee kuitenkin olemaan.. Tarkoitus olisi että Pasi olisi tyttöjen syysloman kotona, sillä kun on vielä lomia pitämättä..

   Oosa elää kahden vuoden uhmaa, ja huuto on sen mukainen jos ei heti hypitä pikkuneidin pillin mukaan. Siirtyi tänään nukkumaan isojen tyttöjen sänkyyn ja pinnasänky vietiin vinttikomeroon. Toivottavasti malttaa nukkua omassa sängyssä.

   Elettiin viime viikolla enterorokkoa. Tai siis Oosa sen sai ensin, sitten Oona ja Aadakin vähän oireillut, mutta ei vielä ainakaan valita kurkkukipua. Onneksi sen voi saada vain kerran, ja pääsääntöisesti on kuulemma lasten tauti. Tosin naapurin isännällä se oli vuosi sitten..

   Ensimmäisiä lumihiutaleita on lapset alkaneet odotella, mutta tuntuu vain vettä ripsivän. Ensimmäinen syysmyrsky nyt kattopelteja kolisuttaa, muuten onkin ollut ihan mukavia syysilmoja. Haravoimaankin ehdin eilen, Oosa kärtti kärryjen vieressä kyytiä lehtikasan päällä. Aika lailla hidasti sitä lehtien siirtopuuhaa, mutta tuntui nauttivan kärryttelystä. Ei taida kärryjen akseli meikäläistä kestää...