Maa on valkoisena eilien sataneesta lumesta. Tytöt tekivät lumiukkoja ja akkoja pitkin pihoja, vetivät toisiaan pulkassa ja tietysti kinusivat suksia. Kymmenisen senttiä on lumensyvyys, eli kyllä siinä kelpaa telmiä. Eiköhän tuo viimeistään huomenissa sula pois, mutta nautiskellaan nyt tästä valkoisuudesta.

   Kissat ovat tietenkin ihmeissään, ei ilmeisestikään heidän mielestään kovinkaan mieltä ylentävää. Pikku-Lilli  oli eilenillalla ihmeissään kun taivaalta vielä tippui hiutaleita. Siinä se juoksenteli autonrenkaiden jättämiä jälkiä pitkin ja yritti ottaa niitä hippusia kiinni. Sissin pennut menehtyivät, kaikki kuusi. Sissistä ei ollut oikein äidiksi, toisinsanoen sitä ei ollenkaan kiinnostanut, ja ilmeisesti synnytys kesti liian kauan joten suurin osa syntyi jo valmiiksi kuolleina. Oltiin tietysti töissä kun tämä kaikki tapahtui, ja Oona tuli koulusta yksin kotiin niiden kuolleiden kissanpentujen ja sen muun sotkun keskelle.. Ei mitenkään mieltäylentävä kokemus, onneksi Pasi tuli heti kohta kotiin.

   Meidän perhe jättää pyhäinpäiväajelut hautuumaille väliin, koska täällä ei juurikaan ole sukulaisten hautoja, ainoastaan Pasin papan hauta löytyisi seuraavasta kaupungista ja siellä varmastikin käyvät tädit ja sedät. Yritetään kuitekin viettää tämä päivä rauhallisissa merkeissä, mitä nyt Pasi vaihtoi autoon takaiskunvaimentajat ja Vaari puuliiterissä touhuilee. Meni sinne varmaankin tytöiltä vähän rauhaan.. Niin, Mummo ja Vaari tulivat viikonloppukylään. Aada ilmoitti illalla että ei aio enää olla mun tyttö, vaan muuttaa mummolaan tytöksi. Saan sitten kuulemma tulla siellä käymään ja katsomaan että mitä kuuluu.