Meillä kasvaa kesynurmikkoa. Iinasta tulee varmastikin vähintäänkin hortonomi, ellei sitten nuo teatraaliset lahjat vedä voiton. Silitteli terassille nostamaani rairuohoa ja kehui isälleen että meillä kasvaa tuota edellämainittua kesynurmikkoakin. Ulko-oven vieressä, Ruttojuurien alla kasvaa hentoista vihreää ruohoa, johon tulee toukokuussa keltaiset kukat. Nimi johtuu siitä että se kuulemma irtoaa helposti kun vain vetää, siis tottelevaista heinää.

   Tänään on olleet hyvin tottelevaisia muutkin. Nyt nukkuu isäntä, Iina, Oosa ja epäilen että Aadakin sohvalla vetelee sikeitä. Oona onkin isotädillä yökylässä, joten on aika rauhallista. Aamupäivästä laitoin tytöt ulos ja reilu tunti sitten paistettiin makkaraa ja syötiin kanasalaattia. Kummasti tuo ruoka ja raitis ilma tuntuu aiheuttavan uneliaisuutta.

   Pyykkinarulla hulmuaa puhtaat lakanat. Oikein häikäisi silmiä kun vein ne ulos kuivumaan. Kyllä tämä kevät vain on hyvä juttu. Tulee lakanatkin hohtavan valkoisiksi. No, ne oli kyllä pesukoneeseen joutuessaankin valkoisia, en siis onnistunut valkaisemaan värillisiä lakanoita. Vaikka tuskin sekään mahdotonta on, eriasia onkin että haluaako niin tehdä.

   Saunapuut odottaa kiukaan vieressä.