Ahh.. tiedättökö sen hiljaisuuden kun kuulee kun kellon sekuntiviisari etenee? Aika rentouttavaa itseasiassa. Tämä tarkoittaa siis sitä että mä olen yksin kotona, lapset koulussa ja hoidossa ja mies töissä. Kissakin ymmärsi mennä Oonan sänkyyn nukkumaan. Vihdoinkin vapaapäivä ylhäisessä yksinäisyydessä ja rauhassa. Kun vain tietäis mistä aloittaa...

   Työhuoneeseen aion tästä suunnata, kun saan aamukahvit juotua loppuun. Eilen jo suunnittelin siellä siivoavani ja järjesteleväni vähän tilaa. Pitää etsiä autotallista porakone ja ruuveja, niin saan muutaman hyllyn lisää seinälle, matonkuteet kun näyttävät lisääntyvän, ja kankaatkin on epämääräisissä mytyissä siellä täällä. En enää edes muista että mitä kaikkea niistä pitikään tehdä.

   Pasi meni aamulla isommalla autolla töihin, kun siinä on vetokoukku, ja minä en autoa tarvinnut kun päiväkotireissuun. Kyllä nauratti makeasti koko matkan ajella Pasin "munankuorella". Siis kytkin ottaa vasta tosi ylhäällä kiinni, jarrut on mitkä tuollaisessa kohta kakskytvuotta vanhassa autossa on. Talvivaatteet päällä kun sinne ratin ja penkin väliin ahtauduin, niin nauratti jo ennenkuin sain sen käyntiin. Ikinä en ole niin rauhallisesti ja nätisti kylille ajellut kuin tänään. Oosa oli ihmeissään, että miksi me Isin autolla mennään, luuli varmaan että äiti on vähän sekaisin.

   Onnellisesti kuitenkin pääsin sillä kotiin, ja sain tankattuakin. Mikä ihme siinä on että mies ei saa autoa tankattua ennenkuin on ihan pakko??

   Huomenna on tähystysaika. Ei pelota, ehkä vähän jännittää, kun ei tiedä että miltä se oikeasti tuntuu. Pitää käydä illalla kirjastosta hakemassa joku kirja. Sen jälkeen pitää näet odotella neljä tuntia sairaalalla että se henkitorven ja keuhkoputkien puudutus lakkaa ja voi taas syödä normaalisti. Tai sitten on otettava joku neule mukaan. Eihän siellä voi neljää tuntia istuskella tekemättä mitään! No, sitten näen lääkärin iltapäivällä ja saan kuulla että mitä siinä tietokonekuvauksessa oikein näkyi, jos näkyi mitään. Puhallustestit meni kuitenkin aika alakanttiin.