Töistä ajellessa joka pellolla oli jonkinnäköinen vekotin surraamassa. Perunannostokoneita (2), puimureita (11), traktori kyntämässä (4), traktori ja peräkärry (7) ja vielä jokunen härveli taisi tulla ihan tielläkin vastaan. Syyspuuhat on ilmeisesti alkaneet. Eräs isäntä istui auranaisalla kokoelma työkaluja ympärillään, traktori pysäytettynä kyntövakoon. Ei kyllä käynyt kateeksi. Vaan sen verran tehokkaalta näytti, että eiköhän sekin vekotin lopulta kuntoon tullut. Itse ajelin hakemaan lapset hoidosta ja kotiin ruokaa väsäämään, epäilen että ei se isäntä munkaan osaan kadehtinut.

   Tänään oli kaunis päivä ja mainio muutenkin. Hävisin liukumäelle (paree jatkaa siis töissäkäyntiä että lapset pääsevät päivisin leikkimään). Iltapalaksi oli puuhellalla antaumuksella haudutettua riisipuuroa. Heitin riisit ja maidot kattilaan ja lähdettiin vähän ulos siivoilemaan nurkkia.. Paljon jäi vielä vaiheeseen mutta se puuro olis kyllä kuivunut sinne kattilaan jos olis vielä kovin kauaa jatkettu.

   Ja laskurikin näyttää 800! Kuka kumma näitä jorinoita on jaksanut käydä niin monesti lukemassa?????

   Juu, ja kuulemma Ananas on kiusannut tyttöjä hoidossa. Kuulemma etuilee. Onneksi tulee talvi ja tekee tollaisista etelänhetelmistä selvää. No, oikeesti en edes tiedä että mistä tai kenestä on kyse ja onko edes oikeasti, että jotain taitaa jäädä tältä päivältä epäselväksikin. Mä kyllä voin elää tässä epätietoisuudessakin.